30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Focar de TBC la o școală din Roșiorii de Vede

Focar de TBC la o școală din Roșiorii de Vede! 12 copii s-au îmbolnăvit

Focar de TBC la o școală din Roșiorii de Vede! Mai muți elevi ai unității de învățământ s-au îmbolnăvit și au avut nevoie de spitalizare la București.

Boala a debutat la începutul lunii septembrie

Boala a fost depistată la începutul acestei luni, când autoritățile germane le-au anunțat pe cele din județul nostru de faptul că un teleormănean aflat în Germania este bolnav de TBC.

”Debutul bolii a fost la începutul lunii septembrie. Principalul factor care a determinat apariția bolii a fost un cetățean român plecat în Germania. Am fost sesizați de autoritățile din Germania despre boala acestei persoane”, a declarant directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana.

În acel moment, reprezentanții DSP Teleorman au făcut o anchetă epidemiologică în familia perosnei suspectate, rezultatele confirmând boala.

”Am mers și am făcut anchetă epidemiologică la familie. Am testat toți contacții și a rezultat că un copil dintr-o clasă a Școlii Mihai Eminescu din Roșiorii de Vede are TBC”, a mai spus directorul DSP Teleorman, Mioara Comana.

Focar de TBC la o școală din Roșiorii de Vede

Boala a evoluat în ritm rapid timp de două săptămâni. Din acest motiv, autoritățile teleormănene au testat 170 de copii de la Școala Mihai Eminescu din Roșiorii de Vede. Dintre aceștia, 12 copii au fost depistați că s-au îmbolnăvit de TBC.

”Am testat, în primă fază, 170 de copii din ciclul primar. După două săptămâni, am ajuns la 12 cazuri de îmbolnăvire”, a spus directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman.

Copiii au fost internați la București. Dintre cei 12 elevi bolnavi, 9 au fost externați pentru că prezentau virus inactive, însă urmează tratament de specialitate. Alți 3 copii sunt încă internați la București.

Școala Mihai Eminescu va fi închisă vineri

Astăzi, aproape 730 de copii vor fi testați IDR.

”La acest moment, unitatea de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, a luat toate măsurile necesare în așa fel încât focarul să fie stârpit. Au avut loc trei dezinfecții, iar școala va fi închisă vineri pentru același motiv. Toate cadrele didactice, nedidactice, personalul auxiliar și elevii care au intrat în contact cu cei bolnavi s-au prezentat pentru analize”, a declarat inspectorul școlar general, Valeria Gherghe.

Elevii roșioreni au fost internați la București pentru că la spitalul TBC din Roșiorii de Vede nu există secție de pediatrie.