26 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Fabrica de rulmenți din Alexandria se modernizează! Investiții de peste 100 de milioane de euro

Fabrica de rulmenți din Alexandria, cel mai mare angajator privat din județul Teleorman, pregătește o investiție de aproape 100 de milioane de euro ce vizează introducerea unei noi linii de producție pentru rulmenți folosiți la roțile de automobile. Anunțul a fost făcut în prezența ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea și a japonezilor de la JTEKT Corporation, consorțiu din care face parte și fabrica din Alexandria.

Fabrica de rulmenți din Alexandria se modernizează

Fabrica de rulmenți Koyo din Alexandria va beneficia, în următorii ani, de încă o linie de producție pentru un nou tip de rulment, folosit la roțile autoturismelor. Pentru aceasta este nevoie de o investiție inițială de aproximativ 30 de milioane de euro. Investiția de la fabrica din Alexandria înseamnă și specializarea actualilor salariați dar, mai ales, crearea de noi locuri de muncă, în condițiile în care firma s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme economice. Lansarea investiției de la fabrica de rulmenți din Alexandria s-a făcut în prezența ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și a japonezilor de la JTEKT Corporation, consorțiu din care face parte și Koyo România.

Investiții de peste 100 de milioane de euro

Fabrica de rulmenți din Alexandria funcționează din anul 1971, când a fost înființată ca o companie de stat, cu know-how Koyo Seiko, producând primii rulmenți în anul 1974. În anul 2006 compania implementează un plan de îmbunătățire a calității și se axează, în principal, pe rulmenții din industria auto, iar în anul 2009 pune în funcțiune 4 linii continue de asamblare.