Este oficial! Acoperirea gurii și a nasului devine OBLIGATORIE în Alexandria

Este oficial. De duminică, 12 aprilie, toți cei care se află pe domeniul public din municipiul Alexandria trebuie să aibă gura și nasul acoperite. Cei care încalcă această prevedere vor fi sancționați cu amendă în valoare de 50 de lei.

Nu mai aveți voie pe stradă în municipiul Alexandria dacă nu aveți gura și nasul acoperite. Decizia a fost luată de reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență și se aplică începând cu data de 12 aprilie.

Nerespectarea acestor prevederi se va sancționa astfel: în perioada 12-15 aprilie cu avertisment, după data de 15 aprilie cu amendă în valoare de 50 de lei.

Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, această măsură a fost luată pentru a evita răspândirea noului coronavirus, mai ales în perioada sărbătorilor de Paște.

”În săptămâna mare va fi multă expunere și trebuie să ne protejăm”, a spus pentru TR News , Victor Drăgușin.

Acoperirea gurii și a nasului se poate face atât cu măști, cât și cu eșarfe sau orice alte dispozitive confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal acasă.

Obligativitatea acoperirii gurii și a feței este valabilă pentru spațiile publice, magazinele, mijloacele de transport în comun, taximetre, piețe agroalimentare și la deplasările pe domeniul public, de către cetățenii municipiului Alexandria sau pentru cei aflați în trafic.

3 thoughts on “Este oficial! Acoperirea gurii și a nasului devine OBLIGATORIE în Alexandria

  1. Suntem bataia de joc a acestor analfabeti parveniti. Inca o masura luata fara sens. Mai bine ne stropeste cu apa sfintita si ne aduce lumina la usi.

  2. Sau…..
    cei care se află pe domeniul public din Municipiul Alexandria circuland “pietonal” trebuie să aibă si ochii acoperiti iar pentru cei care circula “auto” trebuie sa aiba un ochi acoperit”.
    Amenda pentru cei care incalca aceasta prevedere este de 5 zile de munca in folosul comunitatii la “Spitalul Municipal Caritas” din Rosiorii de Vede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *