11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Eliberarea actelor de identitate se face în 45 de zile

Cererile pentru eliberarea cărților de identitate vor fi soluționate în termen de 45 de zile de la data depunerii acestora. Acest termen extrem de mare este cauzat de stocurile limitate de materiale necesare emiterii cărților de identitate.

Primăria Municipiului Alexandria prin Direcția de Evidență a Persoanelor informează cetățenii Municipiului Alexandria că cererile pentru eliberarea cărților de identitate vor fi soluționate în termen de 45 de zile de la data depunerii acestora. Excepţie fac cererile pentru eliberarea cărţilor de identitate provizorii, care au valabilitate 12 luni, acestea urmând să fie soluţionate în maxim 7 zile.

”Ne cerem scuze pentru această situaţie, cu precizarea că la baza prelungirii termenului de eliberare a Cărţilor de identitate stau întârzierile cu care Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I. tipărește cărțile de identitate, întârzieri datorate stocurilor limitate de materiale necesare emiterii cărților de identitate.

Prin excepţie, cetăţeanul care se află într-o situaţie deosebită, ce poate justifica solicitarea eliberării cărţii de identitate într-un termen mai scurt decât cel menţionat mai sus, va fi îndrumat să se adreseze şefului serviciului, sens în care va depune o cerere în acest scop.

Actul de identitate valabil va fi lăsat în posesia titularului, fapt pentru care la cerere se reţine o copie a acestuia pe care solicitantul declară că îl va restitui cu ocazia înmânării noii cărţi de identitate”, spun reprezentanții Primăriei Alexandria.