Cod galben de ninsori Revin ninsorile și viscolul în Teleorman

Elevii teleormăneni vor recupera zilele ”libere” cauzate de ger

Veste proastă pentru elevii teleormăneni. Aceștia vor recupera cele două zile libere, 09 și 10 ianuarie, în două weekenduri. Conducerile unităților de învățământ vor decide în care weekenduri vor recupera cele două zile pierdute.

Unitățile de învățământ vor decide când vor recupera

Cursurile școlare planificate pentru zilele de 9 și 10 ianuarie vor fi recuperate pe parcursul anului școlar, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituție de învățământ în parte. Elevii teleormăneni n-au revenit din vacanța de iarnă pe 9 ianuarie așa cum era normal după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a decis să suspende cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Teleorman din cauza condițiilor meteorologice.

Te-ar putea interesa și: E OFICIAL! ELEVII DIN TELEORMAN NU SE DUC NICI MARȚI LA ȘCOALĂ

Când se pot suspenda cursurile

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii  anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură cele 169 de zile de cursuri prevăzute în ordin, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale organizate în sistemul naţional de învăţământ.

Structura anului școlar 2017

Primul semestru se încheie pe data de 3 februarie 2017. În perioada 4 – 12 februarie este programată vacanţa intersemestrială.

Semestrul II are 17 săptămâni dispuse în perioada 13 februarie – 23 iunie 2017. Vacanţa de primăvară este programată între 19-30 aprilie 2017, iar elevii vor lua vacanţa mare pe 23 iunie şi vor reveni la şcoală pe 11 septembrie 2017.

Clasele terminale din învăţământul liceal vor încheia cursurile pe 2 iunie 2017, iar cei de clasa a VIII-a pe 16 iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *