Elevii din clasele terminale fac lecțiile de română și matematică pe internet

Elevii din județul Teleorman învață online. Criza provocată de coronavirus a dat peste cap și sistemul de învățământ. Pentru a nu rămâne cu materia în urmă, elevii din clasele terminale fac lecțiile de română și matematică pe internet.

Profesorii din Teleorman fac, online, lecții cu elevii din anii terminali. Astfel, școlarii din clasele a VIII-a și a XII-a au șansa de a nu pierde materia, chiar dacă trebuie să stea acasă și pot învăța matematică și limba română chiar de la profesorii pe care îi cunosc deja de la clasă și cu care sunt obișnuiți. Lecțiile profesorilor sunt încărcate pe rețelele de socializare și pe YouTube și se adresează în special elevilor din anii terminali care se pregătesc de Bacalaureat și Evaluarea Națională, chiar dacă data de desfășurare a acestora este, momentan, incertă. Dascălii își pun la dispoziție cunoștințele în mod voluntar. Cursurile se desfășoară la tablă, așa cum sunt elevii obișnuiți din timpul orelor, într-o sală pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar.

Prima lecție la matematică a fost oferită de profesorul Mircea Preda de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria.

Ideea de a înregistra lecțiile la matematică și la română pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a i-a venit președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, teleormăneanul Iulian Cristache.

Iulian Cristache spune că lecțiile înregistrate și postate online sunt puse la dispoziția tuturor școlilor din Teleorman, care le pot afișa și pe paginile lor de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *