27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Elev de 11 ani, bătut în microbuzul școlar FOTO

Un elev de 11 ani a fost bătut în microbuzul școlar. Copilul, în vârstă de 11 ani, a fost bătut cu bestialitate de doi colegi mai mari. În acel moment, în microbuz nu se afla nici un supraveghetor, doar șoferul.

A apărut un nou caz de violență între elevi. De această dată întâmplarea a avut loc pe drumul de acasă până la școală, în microbuzul școlar.

Elev de 11 ani, bătut în microbuzul școlar

Andrei, un copil timid și foarte bun la învățătură, face zilnic naveta cu microbuzul școlar din satul Olteanca până la școala din Segarcea Vale. Pentru că îi place foarte mult școala, este privit de mulți ”băiețași” drept tocilar. Din această cauză, vineri dimineață, în timp ce se duceau la școală, doi colegi mai mari cu care împarte microbuzul școlar, s-au năpustit asupra micuțului cu pumnii. Șoferul a fost mult mai preocupat de drum, decât să intervină să-i despartă.

Directorul și dirigintele au constatat și atât

Loviturile au fost atât de puternice încât micuțului i s-a învinețit imediat urechea și ochiul. Ajuns la școală, a fost luat în primire de directorul unității de învățământ, dar și de diriginte. Aceștia l-au întrebat ce s-a întâmplat, dar nu au anunțat părinții și nici pe micuț nu l-au trimis acasă.

Părinții au văzut seara

Ajuns de la școală, copilul a stat singur acasă încă 3 ore până au venit părinții de la serviciu. Când i-au văzut fața tumefiată și plină de vânătăi, aceștia s-au urcat în autoturism și l-au dus la Spitalul de Urgență din Alexandria.

Fiind vorba de agresiune asupra unui minor, medicii de la UPU au anunțat și poliția. După mai multe analize medicale, tomograf, RMN, au decis că se impune trimiterea lui la Spitalul Budimex din București, pentru investigații amănunțițe.

Cei de la Budimex l-au trimis la Spitalul Bagdasar Arseni. Și cei de aici i-au făcut mai multe investigații medicale, iar în cele din urmă a fost trimis, din nou, în Alexandria.

În această dimineață părinții au fost cu micuțul și la Medicină Legală pentru a i se elibera acestuia certificat medico-legal.

Elevii bătăuși sunt o problemă a școlii

Părinții nu vor să lase lucrurile așa și sunt deciși să meargă până în pânzele albe pentru dreptatea fiului lor. Aceștia au fost la școala la care învață copilul lor și au aflat că directorul știe de caz, dar nu are ce face, pentru că agresorii sunt cunoscuți pentru temperamentul lor. Mai mult decât atât, se pare că unul dintre ei a rămas și repetent anul trecut, iar în acest an notele sale sunt foarte mici, inclusiv la purtare.

Am încercat să luăm legătura cu inspectorul general școlar, Valeria Gherghe, dar aceasta nu a dorit să ne răspundă la telefon. Și purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, Teodora Dragole este extrem de ocupat zilele acestea. Aceasta ne-a respins apelul și ne-a dat mesaj pe WhatsApp în care ne informa că nu este la birou până miercuri fiind ”la o convocare în Brașov”.