Educatorii și învățătorii vor putea profesa și dacă au absolvit doar liceu pedagogic

agresiune sexuală Educatorii și învățătorii

Educatorii și învățătorii nu mai trebuie să fie absolvenți de studii superioare  de specialitate pentru a putea profesa.  Parlamentarii români vor abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului prin care educatorii și învățătorii erau obligați să fie absolvenți de studii superioare.

Parlamentarul Violeta Răduț, printre cei care vor dreptate pentru dascăli

24 de deputați și senatori români, printre care și teleormăneanca Violeta Răduț, vor dreptate pentru educatori și învățători. Ei cer Senatului să adopte o Lege care să modifice Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 din 18 decembrie 2012.

Ordonanța dată în 2012 modifica Legea educației naționale. Conform articolului VI al acestei Ordonanțe,  ”Educatorii și învățătorii încadrați în sistemul național de învățământ au dreptul să își continue activitatea în funcțiile didactice din învățământul preșcolar, respectiv învățământul primar pe care le ocupă, cu condiția absolvirii studiilor universitare de licență, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a ordonanței” (până în decembrie 2018, n.r.).

”În anul 2014, Legea Educației Naționale se modifică din nou. Atunci au fost reintroduse funcțiile didactice de educatoare și învățători cu studii medii, absolvenți de licee pedagogice. Totuși, această nouă modificare nu a anulat-o pe cea din 2012”, explică deputatul de Teleorman Violeta Răduț.

Educatorii și învățătorii nu mai au nevoie de studii superioare

Acum, deputații și senatorii au propus adoptarea unei Legi care să abroge articolul din Ordonanța guvernamentală dată în 2012 care îi obligă pe educatori și învățători să aibă studii superioare.  Mai ales că în această situație se află foarte multe persoane cu vârsta de pensionare, a căror pregătire didactică nu mai trebuie completată cu studii superioare.

Legea pentru modificarea  Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92 din 18 decembrie 2012 a fost adoptată de Camera Deputaților și este trimisă la Senat, care este cameră decizională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *