2 iunie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Două persoane cu probleme de sănătate au avut nevoie de intervenția pompierilor pentru deblocarea ușilor

Pompierii din Teleorman au avut două misiuni contra cronometru. Aceștia au trebuit să deblocheze ușile de acces în două locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate. Intervențiile au avut loc pe raza municipiul Alexandria și în orașul Zimnicea.

Și nu au fost singurele intervenții rapide. Oamenii în roșu au intervenit și la 4 incendii, dintre care trei izbucnite în gospodăriile unor cetățeni din localitățile Beuca, Sericu și Zimnicea și unul la un autoturism din municipiul Roșiorii de Vede.

La Zimnicea, incendiul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 04.10, la fața locului deplasându-se trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Focul, ce se manifesta la nivelul unei bucătării și al unui hol, cu afectarea acoperișului pe cca 100 mp și posibilitate de propagare la nivelul întregii locuințe, a fost localizat și lichidat în limitele găsite după aproximativ o oră și jumătate. Au fost distruse mai multe aparate electrocasnice, tavanele din lemn de la nivelul bucătăriei și holului, iar acoperișul casei, realizat din lemn și tablă a fost afectat pe aproximativ 100 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței.

În localitatea Sericu, un incendiu izbucnit la o locuință a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 20.40. Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii Detașamentului Videle au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul casei pe cca. 60 mp, la tavanele din lemn din două camere de locuit și la mai multe bunuri materiale din interior, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil. Propietarul, de aproximativ 55 de ani, cu atac de panică, a primit primul ajutor calificat de la paramedicii SMURD, refuzând apoi transportarea la spital.

Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproximativ două ore, la fața locului fiind adusă și o autocisternă pentru alimentarea cu apă a mașinilor de intervenție. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de izbucnire, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un aparat de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat.

La Beuca, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Dobrotești au intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Intervenția rapidă a salvatorilor, cu o auttospecială de stingere a condus la limitarea pagubelor și salvarea casei de locuit. Valoarea bunurilor distruse, reprezentând un tavan din lemn, pe cca. 10 mp, a fost estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței.

În municipiul Roșiorii de Vede, în cursul după-amiezii de ieri, un autoturism ce se afla în tranzit a luat foc, fiind solicitată intervenția pompierilor militari. Incendiul, ce se manifesta la nivelul carenajului de la o roată, cu posibilitatea extinderii, a fost lichidat rapid, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pagubele au fost estimate la 100 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la aproape 3000 de lei. Cauza acestui eveniment a fost efectul termic rezultat în urma frecării mecanice la nivelul sistemului de frânare rămas blocat.