13 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Două licee și o școală gimnazială din Teleorman au primit acreditarea ERASMUS

Două licee din Alexandria și o școală gimnazială din Roșiorii de Vede sunt singurele unități de învățământ din județul nostru care au obținut în acest an acreditarea Erasmus. Această acreditare le oferă posibilitatea de a obține finanțare pentru proiecte de mobilitate ERAMSUS+ printr-o procedură simplificată.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat zilele trecute, rezultatul selecției pentru Acreditarea Erasmus în domeniile educație școlară, formare profesională și educația adulților, pentru candidaturile depuse la runda din 19 decembrie 2021.

Cele trei instituții școlare participante la selecție, din județul Teleorman, Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria și Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede, au obținut acreditarea Erasmus, ceea ce le conferă posibilitatea de a obține finanțare pentru proiecte de mobilitate ERAMSUS+ printr-o procedură simplificată.

Acordarea acreditării ERASMUS + confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung.

”Îi felicităm pe colegii noștri care au depus un efort deosebit pentru obținerea acestei acreditări, atât pe cei declarați câștigători anul acesta, cât și pe cei de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria care s-au aflat pe lista instituțiilor acreditate în anul 2021. Le dorim mult succes în scrierea aplicațiilor pentru proiectele de mobilitate și sperăm ca multe alte unități de învățământ din județul Teleorman, care sunt eligibile pentru depunerea cererii de acreditare, să le urmeze exemplul”, este îndemnul echipei de conducere a Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.