12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Deputat PSD, Piper Savu: ”Guvernul lui Superman-Cîțu golește fondul de rezervă și-l alocă primăriilor PNL”

Cu ultimele puteri, ”Guvernul lui Superman-Cîțu” aruncă banii din bugetul statului în dreata și-n dreapta. Pe cei din ”stânga” e supărat că au inițiat moțiune și i-au luat puterile. Dintr-un miliard de lei alocați, peste 85 la sută, au mers către administrațiile PNL, asta deși social-democrații au ponderea cea mai mare la nivelul întregii țări. Această anomalie a fost sesizată și de deputatul PSD de Teleorman, Florin Piper Savu.

”Guvernul lui Superman-Cîțu demis pentru incompetență, într-o ultimă zvîrcolire mai dă o lovitură românilor. Golește fondul de rezervă și-l alocă discreționar primăriilor PNL.

Dintr-un miliard de lei alocați, peste 85%, au mers către administrațiile PNL. Aleșii PSD, desi sunt cei mai mulți ca pondere, reprezentând aproape jumătate din numărul total (46,85%) au primit doar firimituri.

156 de primării PSD n-au primit NICIUN LEU. ZERO!

Alte 1021 de primării au primit doar câte 50.000 de lei, adică aproape ZERO!

Încă odată, SuperPNL împarte România în ai lor și restul, episodul de anul trecut când Guvernul Orban a favorizat edilii PNL și i-a ocolit pe cei ai PSD s-a repetat.

Nici județul Teleorman în care 49,5 % dintre comunități sunt conduse de primari PSD nu a făcut excepție. 16,6 % din fondurile alocate județului Teleorman s-au dus către localități administrate de PSD și 74 % către cele ale PNL.

6 din cele 97 de localități ale județului, evident, toate administrate de edili PSD, nu au primit niciun ban, deși e vorba de comunități care adună peste 120000 de locuitori (municipiile Alexandria, Roșiori de Vede, Turnu Măgurele și comunele Peretu, Bujoreni și Traian), celelalte 42 de administrații locale PSD, au primit, în cea mai mare parte, câte 50 000 lei, o medie de 17 lei/locuitor, față de 20700 mii lei și o medie de 159 lei/locuitor cât au primit localitățile PNL.

Pe ce criterii s-au alocat acești bani ?!… Nu s-a ţinut cont de tipul unităţii administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare.

Superman-Cîțu și-a plătit votul din congresul PNL și s-a răzbunat pe români pentru votul de la moțiunea de cenzură.

O parte dintre români sunt pedepsiţi doar pentru că trăiesc în localităţi conduse de primari PSD. Aceasta este România lui Iohannis și a guvernării dreptei.Românii sunt bătaia lor de joc!

Sunt cetățenii localităților administrate de PSD mai prejos decât ceilalți ? Nu au aceleași nevoi și același drept la dezvoltare ca și cei din comunitățile conduse de PNL ?

”Dezvoltăm Teleormanul” și ”Dezvoltăm România” sunt doar lozincile mincinoase ale unei guvernari eșuate .

 

 

Iohannis, Cîțu și toată clica de dreapta cocoțată la putere, peste voința românilor, condamnă mii de comunități la moarte efectivă !

Fară un minim sprijin nu se mai poate asigura nici măcar plata facturii la energie electrică, în condițiile scumpirilor masive. De căldură nici nu mai poate fi vorba. Vor rămâne școli în întuneric și frig, spitale, dispensare, creșe, grădinițe !

Guvernarea de dreapta ne trimite, premeditat în trecutul întunecat și rece al regimului ceaușist”, spune deputatul P.S.D. Teleorman, Prof. Florin Piper-Savu.