28 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Copilul din comuna Blejești a ajuns la Spitalul de Urgență din Alexandria

De teama coronavirus, mai multe instituții publice își suspendă activitatea

Măsuri suplimentare luate de Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alexandria. Aceștia au adoptat, în unanimitate de voturi, mai multe hotărâri cu privire la prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

S-a hotărât suspendarea activității din toate creșele de pe raza municipiului Alexandria, în intervalul 12.03.2020 – 22.03.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației.

Centrul de Zi își suspendă activitatea

Și activitatea din Centrul de Zi, ce aparține Direcției de Asistență Socială a Municipiului Alexandria, a fost suspendată în intervalul 12.03.2020 – 22.03.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației.

Complexul Ștrand Vedea își închide porțile

Nici pasionații de înot sunt afectați. S-a decis suspendarea activității la Bazinul de Înot – Complexul Ștrand Vedea, ce aparține Serviciului Public de Interes Local al Administrației Domeniului Public, până la o dată care va fi anunțată ulterior.

Cinema Alexandria se închide

Cinefilii au primit și ei o lovitură. Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență au hotărât suspendarea activității Cinema Alexandria, în intervalul 12.03.2020 – 22.03.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației.

Cabinetul Orodentar rămâne închis

O altă hotărâre pentru suspendarea activității a fost luată și pentru Cabinetul Orodentar, a cabinetelor medicale școlare aparținând municipiului  Alexandria. Acestea vor fi închise în intervalul 12.03.2020 – 22.03.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației.

Nu în ultimul rând, activitatea cadrelor medicale din unitățile de învățământ preșcolar, care vor rămâne la dispoziția directorului D.A.S. Alexandria, cu excepția zilelor în care sunt solicitate pentru efectuarea dezinfecției.

În Alexandria, 2 persoane sunt în autoizolare

În Alexandria, la ora actuală, sunt doar 2 persoane în autoizolare, și NU în carantină, urmare solicitării acestora, în baza motivării faptului că au revenit în țară din zonele afectate de COVID-19.

Totodată, deși Alexandria este un oraș sigur, fără a avea cazuri înregistrate confirmate, autoritățile fac apel către toți cetățenii ce revin în țară și care au domiciliul stabil în municipiul Alexandria, să informeze de îndată instituțiile abilitate și să ofere toate datele necesare pe care personalul abilitat le solicită, în vederea prevenirii infestării membrilor familiilor.

”Dacă aveți cunoștință despre rude, vecini,  reîntorși în oraș din zonele cu risc, vă rugăm să nu ezitați să contactați 112! Majoritatea nu declară acest aspect, iar din acest motiv, autoritățile abilitate nu pot lua măsurile ce se impun privind prevenirea răspândirii virusului și pot pune în pericol viața tuturor cetățenilor! Atenție însă, cei ce vor suna la numărul unic de urgență 112 și nu au informații certe/reale, se pedepsesc conform legislației în vigoare”, este mesajul reprezentanților Comitetului Local pentru Situații de Urgență.