7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Cozi kilometrice la benzinăriile din Teleorman! Timpul de așteptare depășește o oră

Isterie fără margini. Sute de șoferi au luat cu asalt benzinăriile din Teleorman. În reședința județului a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a fluidiza circulația, dar și pentru a-i liniști pe șoferii cu mai puțină răbdare. Timpul de așteptare pentru cei care vor să alimenteze este de minimum 45 de minute.

Benzina și motorina au depășit 7,5 lei litrul, dar asta nu-i împiedică pe șoferii din județul Teleorman să formeze cozi kilometrice pentru a alimenta. În acest moment este practic imposibil să poți alimenta mai repede de 45 de minute, în ciuda faptului că toți angajații celor 7 benzinării din Alexandria au fost chemați de acasă și aceștia lucrează la foc continuu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu încearcă să-i liniștească pe români și dă asigurări că țara noastră nu are probleme în aprovizionarea benzinăriilor cu benzină și motorină.

”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.
Și purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a mărturisit că românii nu au motive de îngrijorare în privința combustibilului, iar această isterie nu este justificată.
”Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat reprezentantul Guvernului României.
Aceeași situație este înregistrată și în celelalte orașe din județul Teleorman. De exemplu în municipiul Roșiorii de Vede, coada la benzinăria aflată pe Drumul European se întinde pe o distanță de aproximativ 1 kilometru.
În Alexandria, cea mai grea situație se înregistrează la benzinăria de la gară. Coloana de mașini a ajuns până în zona Tribunalului.