29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Coronavirusul desparte familii! Părinții la carantină, copiii în centru de plasament

Doi copii au ajuns într-un centru de plasament din județul Teleorman după ce părinții lor au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Doi copii, cu vârsta de 2 ani și 12 ani, au fost aduși, azi-noapte, într-un centru de plasament al Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, după ce părinții lor și alți doi frați au fost depistați pozitiv cu Covid-19.
Cei doi copii fac parte dintr-o familie mai numeroasă, formată din șase membri. Toți s-au întors recent dintr-o zonă roșie și au fost cazați, o vreme, într-un centru de carantină din județul Teleorman.
Patru dintre membrii familiei, părinții și doi copii, au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și transportați, azi-noapte, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Teleorman.
Potrivit sursei citate, ceilalți doi copii, aduși într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testați negativ COVID-19. Starea lor de sănătate este bună, iar în cadrul centrului primesc asistență medicală și consiliere psihologică.
În total, în județul Teleorman, sunt înregistrate, oficial, 8 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.