24 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

pauza de teatru

Copiii alexăndreni sunt invitați la ”Pauza de teatru”

Festivalul “ Pauza de Teatru ” a ajuns la o nouă ediție. Timp de două zile, elevii din Alexandria devin actori de teatru.

Județul nostru are un viitor

pauza de teatru

Vineri și sâmbătă se desfășoară la Alexandria ediția a treia a festivalului de teatru școlar “ Pauza de Teatru ”.

Astăzi, pe 5 mai vor evolua liceenii, iar pe 6 mai elevii de școală generală. Aceștia sunt împărțiți în două categorii, învățământ primar și gimnazial.

Juriu de specialitate la ” Pauza de teatru ”

 

Juriul va fi unul de specialitate. Reprezentațiile elevilor vor fi apreciate de actorii Mirela Zeta și Ion Alexandru, dar și de un reprezentant al Primăriei Alexandria.

În cadrul proiectului „Pauza de teatru”, fiecare unitate de învăţământ din municipiul Alexandria va trebui să selecteze elevi, să formeze şi să pregătească câte o echipă pentru fiecare secţiune în parte a festivalului. În competiţie pot participa doar elevii care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ.

Premii pe măsură

pauza de teatru

Durata unui spectacol pentru clasele I- IV şi V-VIII se va încadra în 10-15 minute, iar pentru clasele IX- XII se va încadra în 15-25 de minute. Numărul maxim de elevi într-o echipă este de 10 elevi.

Câştigătorii de la fiecare categorie vor fi răsplătiţi cu premii.

Pe lângă premiile oferite de municipalitate mai există şi un premiu special al Asociaţiei T.E.T.A. Acesta oferă posibilitatea câştigătorilor de a participa la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din acest an.

Competiţia se va desfăşura în zilele de 05 şi 06 mai, în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria.