Consiliul Județean Teleorman a repartizat primăriilor 28,492 milioane lei

Primăriile au primit bani. Consilierii județeni, întruniți în ședință extraordinară în data de 17 aprilie 2019, au votat în unanimitate singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 28,492 milioane lei, corespunzătoare cotei de 7,5 la sută din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019.

Consiliul Județean Teleorman a repartizat primăriilor 28,492 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a precizat că sumele repartizate celor 97 de primării din județ vor fi utilizate pentru ”susținerea programelor de dezvoltare locală și a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată”.

Sumele alocate primăriilor se adaugă celor provenite din cotele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din impozitul pe venit, repartizate de Consiliul Județean Teleorman în vederea echilibrării bugetelor locale, în ședința din 28 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *