Conducerea PNL Teleorman doarme în front!

Liberalii teleormăneni au comis-o! Fiind mult mai preocupați de certurile interne, dar și cu desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare au uitat să desemneze o persoană din rândurile partidului în Biroul Electoral Județean. S-au prins de greșeală abia după expirarea termenului în care puteau face acest lucru.

Se zice că ce-și face omul cu mâna lui se cheamă ”lucru manual”. Zicala se aplică perfect liberalilor teleormăneni, care prea ocupați fiind cu întocmirea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare și cu aplanarea conflictelor generate de poziționarea pe locurile eligibile, au uitat că un scrutin general presupune și îndeplinirea unor formalități. Cum ar fi, de exemplu, constituirea Biroului Electoral Județean, din care fac parte reprezentanții partidelor parlamentare și ai organizațiilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din camerele Parlamentului.

Această entitate electorală se constituie, conform legii, în termen de 48 de ore de la data constituirii birourilor electorale de circumscripție, data, fatidică pentru liberali, fiind în cazul de față 30 septembrie. Astfel, până la orele 24:00 ale zilei de 02 octombrie, partidele îndreptățite să facă parte din Biroul Electoral Județean al Circumscripției Județene Teleorman au trimis numele reprezentanților lor care vor face parte din acesta. Conducerea PNL Teleorman s-a trezit din somn abia luni, 3 octombrie, atunci când, la ora prânzului, a fost înregistrată propunerea cu numele lui Dan Popescu.

Propunerea nu a fost luată în considerare, iar în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 36 Teleorman vor fi reprezentate următoarele partide: Partidul Social Democrat (Vlad Eugen Ovidiu), Uniunea Națională pentru Progresul României (Ene Nicolae) și Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (Bunea Ana-Maria).

În conformitate cu prevederile legale, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 36 Teleorman a fost completat cu reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Emanuel Palea.

Să fie vorba de dezinteres sau de o gravă neglijență? E ca atunci când visezi să câștigi o medalie olimpică, dar realizezi că ”halbere”, singurul ”sport” la care te pricepi, nu este inclus la Jocurile Olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *