14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Concurs de vinuri

Concurs de vinuri. Premii pentru alexăndrenii cu cel mai bun vin de casă

Concurs de vinuri. Alexăndrenii care se mândresc cu propria producție de vin au șansa de a se face remarcați și de a câștiga premii. Singura condiție este să participe, mâine, la concursul de vinuri organizat, în fiecare an, de Primăria Alexandria.

Concurs de vinuri. Se pot înscrie doar locuitorii din Alexandria

Municipalitatea Alexăndreană și-a făcut un obicei ca, înainte de sărbătoarea Zărezanului, să organizeze un concurs de vinuri. Acesta este dedicat exclusiv locuitorilor reședinței de județ.

”Primăria Municipiului Alexandria și Consiliul Local al Municipiului Alexandria organizează marți, 31  ianuarie 2017, de la ora 10:00, în Clubul Pensionarilor, concursul Cel mai bun vin alb/roșu/roze de pe plaiurile alexăndrene. La acest concurs se pot înscrie doar locuitorii Municipiului Alexandria, cu vinuri de producție proprie și vie pe rod în Municipiul Alexandria”, anunță numicipalitatea într-un comunicat.

Doritorii se pot înscrie chiar și în ziua concursului

Vinul  înscris în concurs va fi depus în recipient de sticlă cu capacitatea de 1 litru, la Clubul Pensionarilor. La înscriere, participanții trebuie să se prezinte cu un act de identitate care să ateste domiciliul în Alexandria.

Se oferă premii tuturor participanților. De asemenea, se oferă premii pentru locurile I, II și III pentru fiecare categorie de vin.

Alexăndrenii care vor să își încerce norocul dar nu s-au înscris până acum la concurs, trebuie să știe că pot face acest lucru chiar și mâine.

Anul acesta, concursul de vinuri se află la cea de-a noua ediție. Anul trecut, 41 de soiuri de vin au intrat în competiția titlul de cel mai bun vin produs pe plaiurile alexăndrene.

Concursul de vinuri precede sărbătoarea Zărezanului, eveniment ce are loc, în fiecare an, pe 1 februarie. Creștinii ortodocși îl pomenesc, la această dată, pe Sfântul Trifon, ocrotitorul viței de vie și al vinului.