Concurs de cultură generală pentru elevii din Alexandria

eu știu

Elevii alexăndreni s-au întrecut în cadrul unui concurs inedit de cultură generală. În an centenar, elevi de la toate instituțiile de învățământ din oraș au răspuns la întrebări legate de istoria, literatura sau geografia României. În plus, școlarii au avut de pregătit și o probă specială – istoria Alexandriei. Cei mai buni au fost recompensați cu premii atractive.

Concurs de cultură generală pentru elevii din Alexandria

Elevii din Alexandria și-au testat cunoștințele generale în cadrul unui concurs de cultură generală, “EU Știu”. Fiecare dintre instituțiile de învățământ intrate în competiție a fost reprezentată de câte o echipă formată din 3 membri. În anul Centenarului, participanţii au răspuns la  întrebări legate de istoria, geografia sau literatura României, fiecare domeniu având câte 10 întrebări.

Toți elevii implicați în proiect spun că pregătirea pentru concursul de cultură generală i-a ajutat să descopere lucruri noi despre țara lor, chiar dacă unele probe i-au pus în dificultate.

Fiecare instituție de învățământ a primit, din partea comisiei de validare, câte un punctaj, obținut în funcție de numărul răspunsurilor corecte. Acest punctaj va fi coroborat cu rezultatele celorlalte concursuri dedicate Centenarului, iar în luna decembrie, școala cu cele mai multe puncte va merge într-o excursie la Alba Iulia, de Ziua Națională.

Întrecerea elevilor inteligenți

Concursul de cultură generală “ EU ȘTIU ” este o provocare pentru elevii de liceu, angrenați să lucreze în echipă si să reprezinte cu succes instituția de învățământ din care fac parte.

Concursul va loc astăzi. 2 mai, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria. Fiecare liceu va fi reprezentat de 3 elevi și profesorul coordonator. În cazul în care un elev nu poate participa la competiție din motive personale este înlocuit de către conducerea liceului cu un alt elev.

5 domenii de concurs

Participanţii la competiţie trebuie să fie bine documentaţi în cinci domenii şi anume: Literatura universală, Istoria universală, Istoria municipiului Alexandria, Geografia lumii, Artă şi cultură.

Fiecare domeniu va avea câte 10 întrebări, iar competiţia va parcurge succesiv fiecare domeniu.

Concurenții vor primi întrebarea, se vor consulta în cadrul echipei timp de maximum 1 minut și vor da un singur răspuns colectiv. Răspunsurile corecte se vor puncta cu câte 1 punct. După ce vor fi parcurse cele 10 întrebări dintr-un domeniu se va trece la domeniul următor.

Fiecare liceu se prezintă la competiția în care participă cu echipa de elevi desemnată. În sală sunt așteptați de profesori, părinți și galerii de susținători constituite din elevi, maxim 10 persoane/ unitate de învățământ.

Premii pentru toți participanții

Dacă se constată egalitate între două sau mai multe echipe concurente, se vor extrage întrebări suplimentare, iar concurentul (liceul/colegiul) care nu răspunde corect la întrebare va fi învins.

Întrebările şi răspunsurile sunt întocmite şi gestionate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Se vor acorda premiile I, II si III substanțiale și premii de participare pentru toți concurenții.

La ediția de anul trecut marii câștigători au fost elevii Colegiului Naţional “Al. D. Ghica. Pe locul secund s-au clasat cei de la Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, iar pe locul al III-lea echipa Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *