19 mai 2024

TR News

Stiri din Teleorman

afaceri profitabile

Comunitățile de romi din județul Teleorman învățate să facă afaceri

Mai mulți romi din județul Teleorman vor învăța să pună bazele unei afaceri. Asociatia Roma Entrepreneurship Development anunță lansarea proiectului „Incluziunea socio-economică a romilor în comunitățile rurale interetnice”. Proiectul este derulat de Asociatia Roma Entrepreneurship Development în parteneriat cu Pakistansk Kulturforening Skedsmo cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Scopul proiectului este creșterea nivelului de incluziune socio-economică a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din zonele rurale interetnice din 5 comunități rurale din județele Teleorman (Blejesti, Ciuperceni) și Giurgiu (Comana, Prundu, Hotarele) cu accent pe tinerii de etnie romă cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani.

Obiectivele proiectului sunt creșterea nivelului de educație antreprenorială și dezvoltarea abilităților necesare pentru demararea și administrarea eficientă a unei afaceri în domeniul meșteșugurilor tradiționale pentru un număr de 112 persoane aparținând grupurilor vulnerabile (roma și non-roma) din comunități rurale interetnice.

Oferirea de consiliere și suport pentru inițierea și dezvoltarea de afaceri în domeniul meșteșugurilor și pentru creșterea nivelului de angajabilitate a persoanelor aparținand grupurilor vulnerabile (roma și non roma) din comunitățile rurale interetnice.

Creșterea nivelului de implicare a 80 de persoane aparținând grupului țintă în promovarea dialogului multicultural și a diversității în vederea cooperării grupurilor interetnice din comunitătile rurale.

Cei interesați pot participa la conferința de lansare care va avea loc în data de 10 martie 2022, la Centrul Multicultural pentru Tineret (Strada Confederației, Nr. 1, Alexandria, Județul Teleorman), începând cu orele 10:30.

În cadrul conferinței sunt invitați să participe persoane de etnie romă, reprezentanții autorităților (județene și/sau locale), reprezentanți ONG-uri locale și reprezentanți mass-media.

Asociatia Roma Entrepreneurship Development este o rețea de organizații non-profit care operează în prezent în România, Bulgaria Serbia și Macedonia de Nord.

Asociatia Roma Entrepreneurship Development sprijină antreprenorii romi în dezvoltarea afacerilor lor și facilitează accesarea finanțărilor de la instituțiile de microfinanțare și bancare. Pakistansk Kulturforening Skedsmo este o organizație din Norvegia dedicată organizării atelierelor pentru tineri pe diferite subiecte, precum: căsătoria forțată în comunitățile interetnice, abuzul, integrarea socio-profesională, democrație și drepturile omului.