22 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Colegiul Pedagogic ”Mircea Scarlat”, cel mai bun din județul Teleorman

Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria s-a situat pe locul 1 la nivelul județului Teleorman privind promovabilitatea la examenul de Bacalaureat 2020. 89,5 la sută dintre elevii colegiului au reușit să promoveze examenul maturității. Mai mult decât atât, unul dintre elevi a avut media 10.

După o săptămână de foc în care au fost nevoiţi să susţină examenul de Balaureat 2020, peste 52 la sută dintre elevii teleormăneni pot răsufla ușurați. Înainte de depunerea contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului este de 52,19 la sută. Avem și doi elevi care au obținut media 10. Unul dintre ei este de la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” – Delcea Andreea Georgiana, iar celălalt de la Liceul Teoretic Zimnicea – Negru Vlad.

În urma centralizării rezultatelor, cel mai performant liceu la examenul de Bacalaureat din acest an la nivelul județului Teleorman este Colegiul Pedagogic ”Mircea Scarlat”. 89,5  la sută dintre candidații colegiului alexăndrinean care s-au prezentat la examen reușind să promoveze.

În județul Teleorman, s-au înscris 2446 candidați, dintre care 1784 sunt din promoția curentă, iar 662 candidați sunt din promoțiile anterioare.

La cele trei probe scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat, au participat 2284 candidați, 162 au absentat și 5 candidați au fost eliminați.