Alertă meteorologică! Se strică vremea și în Teleorman Avertizare de vreme rea

Cod galben de vreme severă: averse torențiale, vijelii și grindină

Averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină! Asta ne așteaptă în următoarele două zile! Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea.

Se strică vremea în toată țara, dar și în Teleorman. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare ”cod galben” de vreme severă pentru mai bine de jumătate din țară. Este vorba despre grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

COD GALBEN: averse, vijelii și grindină

”Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60-80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană”, spun meteorologii.

Recomandări pentru vreme rea

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, al căderilor de grindină sau al descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *