30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

cercetași

Micuții cercetași alexăndreni au luminat Pădurea Vedea

Zeci de cercetași de la şcolile şi grădiniţele din Alexandria au participat la una dintre cele mai frumoase competiţii dedicate lor. Este vorba despre „Festivalul Luminii”.

Festivalul Luminii 2017

Pădurea Vedea din Alexandria s-a transformat duminică seara într-un peisaj feeric. Mii de lumânări aprinse de cercetaşi de toate vârstele au luminat pădurea. Motivul? Festivalul Luminii 2017.

Startul evenimentului a fost dat la ora 19:00, iar copiii care au luat parte la eveniment au putut să participe la diverse ateliere. Mulţi au fost pictaţi pe faţă, au participat la jocuri distractive şi au învăţat să construiască gulguţe.

Lumină și culoare

Adevăratul spectacol al luminii a început odată cu lăsarea întunericului. Mii de gulguţe au fost aprinse, iar pădurea a fost transformată într-o mare de lumină.

Scopul declarat al evenimentului este acela de a creare un spaţiu liniştit de deconectare a participanţilor de la viaţa de zi cu zi.

Cercetașii au confecționat singuri materialele

Potrivit organizatorilor, toate decoraţiunile pregătite cu aceasta ocazie, desenele realizate de copii sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar, un plus valoare oraşului lor.

Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă şi relaxare.

Evenimentul a fost programat inițial pentru ziua de 20 mai, dar din cauza condițiilor meteorologice el a fost amânat pentru seara de 21 mai. Festivalul luminii a fost pus la cale de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.