1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Casti de copiat – sfaturi de achizitie

Cred ca multi si-au dat seama de faptul ca majoritatea din castile existente in ziua de azi pe piata sunt facute in China. Din pacate, majoritatea sunt de proasta calitate si nu fac decat rau in ceea ce priveste sanatatea utilizatorului. Astfel incat, pentru a evita un astfel de risc, toti trebuie sa stie cum sa aleaga un sistem de copiat de cea mai buna calitate.

In primul si in primul rand, inainte de cumparare, doritorul trebuie sa intrebe vanzatorul din ce materiale sunt confectionate castile de copiat dorite. Exista casti de copiat realizate din materiale de cea mai proasta calitate, cu o durata de utilizare mai mica si care pot fi bruiate cu usurinta.

Luand drept exemplu casca japoneza aflam ca exista mai multe tipuri de microcasti japoneze fara fir. Modele care difera in functie de forme, dimensiuni si in functie de tipul de transmitator. Insa, indiferent de tipul de microcasca ales trebuie sa se acorde o importanta deosebita formei si dimeniunii acesteia. Exista vanztori de casti de copiat care vand casti de proasta calitate doar pentru a avea ei cele mai mici preturi de pe piata, in culori stranii si in dimeniuni mari, usor de detectat. Potrivit celor de la fastbay, castile de copiat ar trebui mereu sa beneficieze de garantie, certificat de autenticitate si manual de instructiuni.

Important este si emitatorul cu care este folosita microcasca japoneza. In general, aceasta este insotita de un stick bluetooth, de un colier bluetooth, un telefon modificat, de un colier cu mufa jack, un pix bluetooth sau o cutiuta GSM. Specialistii recomanda de obicei alegerea sistemului de copiat in functie de preferinte si in functie de nevoile personale. In plus, stick-ul cu casca japoneza reprezinta si cel mai popular sistem de pe piata la momentul actual.

Un alt parametru important, de luat in considerare in alegerea unei casti de copiat este autonomia bateriei. Autonomia unui sistem de copiat depinde si de modelul sistemului dar si de bateria acestuia. Spre exemplu, o casca standard de copiat vine cu o autonomie de 3-4 ore in convorbire fara sa fie nevoie de schimbarea bateriei. Dar, daca casca este una de calitate indoielnica se poate intampla ca bateria sa tina doar o ora sau chiar mai putin. Multi elevi folosesc aceasta tehnica imorala si deloc folositoare in viitorul lor, tocmai de aceea nu incurajam aceasta metoda de a trisa la examene.

Sistemele de copiat sunt din ce in ce mai cautate de elevi si studenti. Asta datorita sigurantei oferite in timpul examenului. Este practic nedetectabila si cu ajutorul ei este usor de copiat la un examen, fituicile nu mai sunt de folos, au fost de mult depasite de tehnologie.