17 mai 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Breaking News! Un copil monitorizat pentru coronavirus este transferat la spitalul din Alexandria pentru evaluare medicală

Medicii din Teleorman monitorizează în prezent 21 de persoane de cetățenie română care au călătorit în Italia, regiunile Lombardia și Veneto, în afara zonelor în care s-a constituit carantina de către autoritățile italiene. În acest moment una dintre persoanele aflate în monitorizare a fost preluată de la domiciliu și transportată la spital pentru o evaluare medicală.

”Vorbim despre o persoană aflată sub supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, în izolare la domiciliu”, spun reprezentanții Centrului de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

Copilul din comuna Blejești a ajuns la Spitalul de Urgență din Alexandria
Copilul din comuna Blejești a ajuns la Spitalul de Urgență din Alexandria

Din primele informații se pare că este vorba despre un copil în vârstă de 10 ani din comuna Blejești al cărui tată s-a întors de curând din Italia. Medicii din Teleorman așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș.

Tatăl copilului s-a întors, la începutul acestei săptămâni din Italia, dintr-o zonă în care este impusă carantina. El și întreaga familie, soția și doi copii sunt, de atunci, izolați la domiciliu. Băiețelul de 10 ani s-a simțit rău azi-noapte și în această dimineață, așa că familia a cerut, prin 112, o ambulanță. Cel mic a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria pentru îngrijiri medicale și pentru a i se recolta probe de sânge care vor fi trimise la Institutul Matei Balș din București, spune medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu.

Tatăl băiețelului nu prezintă, momentan, simptome de infecție cu coronavirus și este în continuare, izolat la domiciliu împreună cu soția și celălalt copil.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează în prezent 21 de persoane de cetățenie română,care au călătorit înItalia, regiunile Lombardia și Veneto, în afara zonelor în care s-a constituit carantina de către autoritățile italiene.

În aceste cazuri s-a impus izolarea la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile.

Copilul din comuna Blejești a ajuns la Spitalul de Urgență din Alexandria
Copilul din comuna Blejești a ajuns la Spitalul de Urgență din Alexandria

”Menționăm că starea de sănătate a celor 21 de persoane este foarte bună, fără simptomatologie specificăinfectării cu coronavirus, personalul medical specializat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Teleorman fiind în permanentă legătură cu aceștia”, mai spun reprezentanții CJSU Teleorman.