24 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Brazii și-au făcut apariția în piața din Alexandria! Oferta bogată… puțini cumpărători

În piața centrală din Alexandria și-au făcut apariția primii comercianți cu brazi. Marfa este ușor negociabilă. Prețul brazilor pornește de la 80 de lei și poate sări de 150 lei. O alegere mai prietenoasă pentru mediu şi mai rentabilă pentru cei care vor să folosească bradul mai mulţi ani sunt brazii la ghiveci. Aceștia pot fi găsiți în unele hipermarketuri din oraș, la prețuri cuprinse între 70 și 110 lei. Iar după trecerea sărbătorilor aceştia pot fi plantaţi în faţa blocului sau în curte.

Pentru a face acest lucru trebuie însă să ţinem cont de mai multe aspecte.

Odată achiziţionat, bradul în ghiveci va trebui depozitat într-un loc ferit de temperaturile reci de afară, dar şi de temperaturile ridicate din casă, pentru ca tranziţia de la frig la cald să se facă treptat. În caz contrar, acesta riscă să moară.

Dacă vreţi ca după sărbători să-l replantaţi trebuie ales locul în care se va face replantarea înainte de apariţia îngheţului. Apoi, se va săpa groapa (de o lăţime cel puţin dublă comparativ cu diametrul rădăcinii bradului), se va umple cu apă până la jumătate, după care, în momentul în care pământul a absorbit toată apa, groapa se va acoperi cu fân, pentru a o feri de îngheţ.

După sărbători, pentru a planta bradul trebuie să aşteptăm o zi ceva mai caldă. Este recomandat ca plantarea acestuia să se facă după 1 martie. Însă, până în acel moment, bradul trebuie aclimatizat. Nu îl scoatem direct afară, ci ar fi indicat să-l depozităm pentru o perioadă într-un garaj sau într-un loc ferit de căldură, dar şi de frig, astfel încât tranziţia să se facă treptat.

Cu siguranţă că majoritatea alexăndrinenilor, dar şi a teleormănenilor, în general, îndeosebi a celor ceva mai în vârstă, vor renunţa la obiceiul de cumpăra şi împodobi în propriile case minunatul brad de Crăciun, din cauza preţurilor extrem de mari cu care aceştia se vând.

Puţinii bani de care dispun folosindu-i pentru asigurarea minimului necesar de bucate specifice sărbătorilor de iarnă.