19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Avertizare meteorologică! Cod GALBEN de ploi și vijelii pentru Teleorman

Atenționare meteorologică de ploi, vijelii și grindină pentru județul Teleorman. Avertizarea este valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

ATENȚIONARE cod GALBEN

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Recomandări în caz de fenomene periculoase

În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.