28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

cod portocaliu

Avertizare meteo! Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină

Avertizare de vreme rea! Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de fenomene meteorologice periculoase pentru județul Teleorman. Timp de 2 zile, în intervalul 28 mai, ora 12.00 – 30 mai, ora 10.00 sunt așteptate intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie (viteze de 75 – 90 km/h), averse torențiale care vor cumula 50 – 90 l/mp, grindină și frecvente descărcări electrice.

Pentru gestionarea unor posibile evenimente negative generate de fenomenele meteorologice prognozate de „COD PORTOCALIU”, peste 150 de pompieri militari teleormăneni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare, constând în două motopompe de mare capacitate, 6 motopompe remorcabile, 28 de motopompe transportabile, 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă cu echipamente pentru evacuarea apei, 7 camioane, 7 ambarcațiuni de salvare, 21 de motofierăstrae cu lanț.
Pentru a trece cu bine peste această avertizare autoritățile ne recomandă ca în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să NU traversem râurile prin apă și NU ne apropiem de malurile acestora.
„Construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie. În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, sunt doar câteva dintre recomandările reprezentanților ISU Teleorman.