20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare de la meteorologi

Avertizare de la meteorologi în privința vremii. ISU Teleorman vine cu o serie de recomandări

Avertizare de la meteorologi în privința vremii. ANM a emis, cu puțin timp în urmă, cod galben de vreme rea.

Avertizare de la meteorologi. Cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, atenționare Cod galben de vreme rea. În perioada următoare va fi instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Atenționarea este valabilă de astăzi, de la ora 11:00 până mâine, la ora 21:00.

”În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii”, anunță meteorologii.

Codul galben vizaeză și județul Teleorman.

Recomandări de la ISU Teleorman

În aceste condiții reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman vin cu o serie de recomandări.

”Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, al căderilor de grindină sau al descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale”, transmite ISU Teleorman.