AVERTISMENT! Apa de la izvorul de peste râul Vedea NU este POTABILĂ

Apa izvorului din zona Pasarelă de peste Râul Vedea nu este potabilă. Aceasta este infestată cu Clorsidria, o bacterie periculoasă. Pentru a preveni îmbolnăvirile, autoritățile au amplasat în zonă un indicator de avertizare cu privire la pericolul pe care consumul de apă contaminată îl reprezintă pentru sănătate.

Apa de la robinet conţine nitraţi care ne pot afecta sănătatea. Semnalul de alarmă este tras de medicii nutriţionişti care ne recomandă să consumăm apă plată sau de la izvoarele naturale, certificate. În aceste condiţii nu este de mirare de ce tot mai mulţi teleormăneni au renunţat să consume apă de la robinet şi iau cu asalt izvoarele din tot judeţul. În vreme ce unii renunţă la apa menajeră din cauza calităţii foarte proaste, ceilalţi cred că apele din izvoare sunt sursă de sănătate.

Încărcaţi cu bidoane de plastic transportate pe bicicletă sau în portbagajele maşinilor, oamenii susţin că apa de la izvor este mult mai bună decât cea de la robinet.

În partea de vest a judeţului Teleorman, mai exact în municipiul Roşiorii de Vede, locuitorii au renunţat să mai consume apă de la robinet din cauza calităţii foarte proaste a acesteia. Aici apa potabilă este roşie şi nu poate fi folosită nici măcar la spălat.

În aceste condiţii oamenii sunt obligaţi să cumpere sute de litri de apă îmbuteliată sau să formeze cozi interminabile la singurul izvor de apă naturală din localitate.

Situaţia apei menajere nu este la fel de proastă şi în Alexandria, dar cu toate acestea izvoarele cu apă naturală din municipiu sunt vizitate de tot mai mulţi locuitori. Cei care consumă apă de izvor cred că aceasta este mult mai sănătoasă decât cea de la chiuvetă. Dar testele efectuate la apa de izvor de la Pasarelă au scos la iveală faptul că această apă este periculoasă deoarece este infestată cu Clorsidria.

Medicii nutriţionişti recomandă ca apa de la chiuvetă să nu fie folosită în stare ”naturală”, ci doar după ce a fost fiartă sau filtrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *