14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Aurul de la Roșia Montană furat de țiganii din Mavrodin și Buzescu

Țiganii din Teleorman s-au replofilat. După ce au vandalizat toate fabricile părăsite din județul Teleorman în căutarea fierului vechi, aceltia au dat năvală în Roșia Montană.

Polițiștii din Teleorman au efectuat patru percheziție domiciliare în comunele Mavrodin și Buzescu, la locuințele unor persoane bănuite de extragerea de metale prețioase din pământ provenit de la Roșia Montană.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizați aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kg. de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kg. de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro și 20.000 de lei, precum și o autoutilitară folosită la transportul acestor bunuri.

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanțe (cenușă, substanțe lichide deversate pe sol, pământ) descoperite la locuințele percheziționate, cât și în șanțurile de scurgere limitrofe, urmând a fi expertizate de către specialiști chimiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică – I.G.P.R.