23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Ploi torențiale, vijelii și grindină

Atenționare meteorologică! Ploi torențiale, vijelii și grindină

Ploi torențiale, vijelii și grindină. Asta ne așteaptă în următoarele zile. Meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă până sâmbătă seara.

Averse însemnate cantitativ, vânt puternic și grindină până sâmbătă seara. Potrivit meteorologilor, aversele vor afecta sudul, centrul și estul țării. Se pot strânge cantități de apă de 20 și chiar 50 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp.

Avertizare meteorologică pentru județul Telorman

În aceste condiții, meteorologii au emis o avertizare.

”În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, precizează meteorologii.

Ploi torențiale, vijelii și grindină

Nici județul Teleorman nu este ”scutit” de ploaie. Începând de astăzi vremea se răcorește și ne așteaptă averse abundente. Se pot produce vijelii, apare grindina și cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp. Pe timpul zilei vom avea cel mult 20 de grade Celsius.

3 zile cu vreme rea

Ziua de vineri nu diferă foarte mult de asta de astăzi. Mercurul din termometre mai scade puțin, iar maxima va fi de 19 grade Celsius. Continuă să plouă în mai multe reprize, iar ploile pot fi însoțite de fenomene electrice și intensificari ale vântului.

Prima zi de weekend se anunță tot rece și umedă. Se mai anunță câteva serii de averse, iar maxima se oprește tot pe la 19 grade.

De duminică revenim la normalul acestei perioade, iar vremea începe să se încălzească. Se vor atinge 23 de grade Celsius, dar din păcate nu scăpăm de ploi.