26 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

inundatii

Atenționare! Cod PORTOCALIU de ploi, vijelii și inundații

Avertizare de vreme rea! Meteorologii anunță cantități însemnate de precipitații pentru județul nostru. Și hidrologii au vești proaste.

Avertizare cod PORTOCALIU

Ploile nu ne dau pace! Meteorologii au emis o avertizare cod PORTOCALIU de ploi abundente. Mai mult decât atât și hidrologii au emis un cod PORTOCALIU pentru râurile din județul nostru.

Cantități însemnate de apă

Județul Teleorman intră sub avertizare meteorologică. Potrivit informării, ”din 8 iulie, ora 16.00 până pe 10 iulie, ora 21.00, 17 județe (Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea) se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente. Pentru restul țării este în vigoare codul galben de precipitații.

”În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp”, spun meteorologii.

Și nu este singura veste proastă. Au fost emise avertizări hidrologice cod galben pentru râurile din 27 de județe, printre care și Teleorman, valabile până la 10 iulie, ora 18.00, respectiv cod portocaliu pentru râurile din 13 județe, printre care și Teleorman, valabil până la data de 9 iulie, ora 24.00.

Autoritățile sunt pregătite să intervină! Raed Arafat monitorizează zona de sud a țării

Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină cu peste 21.000 de angajați, după cum urmează: 7.936 polițiști, 4.844 pompieri, 8.447 jandarmi, care vor acționa cu 7.489 mijloace tehnice.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este pregătit să facă manevre de tehnică și forțe din județele care nu sunt vizate de avertizări meteorologice și hidrologice către cele afectate.

În zonele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice se acționează în baza analizei de risc și a hărților ce cuprind punctele critice.

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată, care funcționează la nivelul MAI, pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

Secretarul de stat Raed Arafat va monitoriza din teren intervențiile din județele din sudul țării.