Atenție șoferi! În acest weekend, poliția rutieră împânzește țara cu radare

politie rutiera

Nu călcaţi pedala de acceleraţie! Toate radarele poliției rutiere vor fi la datorie în acest weekend. În județul Teleorman peste 40 de aparate de verificare a vitezei vor fi pe drumuri.

Șoferi nu călcați pedala de accelerație. Poliţiştii rutieri vor intensifica activităţile în trafic, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În acest weekend, poliția rutieră împânzește țara cu radare

Timp de trei zile, de vineri și până duminică seara, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale, și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

17 la sută dintre accidentele rutiere au la bază viteza

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17 la sută dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Dacă ai fost martorul unui eveniment care poate deveni o știre contactează Redacția TRnews.ro pe WhatsApp la: 0785.88.88.58 – doar text, foto și video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *