7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

gunoiul pe geam

Ghid de bădăranie – Aruncăm gunoiul pe geam că e democrație!

Nu mai ascundem gunoiul sub preș, dăm cu el pe geam

Mare noroc cu ninsorile de început de an! Noroc pe capul românilor că zăpada ne-a acoperit straturile de gunoaie! Avem și noi, în sfârșit o țară albă ca zăpada! Cât pe ce să zic că miroase a civilizație! Cât pe ce!

Avem un talent, noi, locuitorii acestui spațiu mioritic să ne ascundem gunoiul sub preș și să ne prefacem că nu ne miroase. Apoi să ne văităm că avem o țară mizerabilă, o viață la fel și un viitor de mizerie!

CITEȘTE și GHID DE BĂDĂRĂNIE! BĂDĂRANUL DE FACEBOOK

Omătul a acoperit o parte din nesimțirea cu care ne-am aruncat pungile, sticlele și toate resturile menajere ale traiului nostru de ființe superioare. Dar acum, pe albul nesfârșit se văd și mai bine obiceiurile.

Alți bădărani fac asta! Noi… niciodată!

Câți dintre voi nu ați observat în ultimele zile gunoaie aruncate lângă coșurile speciale, pungi cu resturi la colțul blocului, stafiile brazilor de Crăciun înfipte pe unde nu te aștepți, haine care ne-au rămas mici peste noapte și încălțări stâlcite de vreme?

Aș întreba câți dintre voi ați fost cei care le-au aruncat, dar nu mă aștept să se declare cineva roș’ de vină și de remușcare! Alți bădărani fac asta! Noi… niciodată!

CITEȘTE și GHID DE BĂDĂRĂNIE – DESZĂPEZIRE ÎN ”FOLOSUL COMUNITĂȚII”

Printre atâtea probleme majore care ne încearcă, gunoiul a devenit un fel de eliberare. Ieșim din casă să ducem gunoiul ca să inhalăm o gură de aer curat. Să mai scăpăm de responsabilitățile de după ușa pe care tocmai am închis-o. De gura nevestei, de gălăgia copiilor, ori de pustiul din viețile noastre.

Noul sport național: aruncarea gunoiului… de la etaj

Ducem gunoiul ca să facem loc altor obiecte, altor alimente, altor satisfacții trecătoare care vor ajunge la rândul lor gunoaie. Dar suntem atât de împovărați de griji încât nu ne mai pasă de grija pentru curățenia și igiena orașelor în care viețuim. Aruncăm într-o silă și o nepăsare soră cu nesimțirea.

Pentru unii a devenit chiar sport. Aruncarea gunoiului pe geam de la etajul 10 până la parter. Probă plină de dificultate! Trebuie să fii atent ca punga să fie legată bine, iar la aterizare să nu nimerești vreun trecător neinspirat, aflat din întâmplare în raza ta de acțiune.

CITEȘTE și GHID DE BĂDĂRĂNIE – ”HEI, PISI! TE FAC O TURĂ?”

Cei mai mulți dintre concurenți pierd. Resturile cad cu zgomot, nimeresc vreo pisică adăpostită de frig, pe vreo capotă de mașină, sau chiar în capul unui ghinionist. Apoi se împrăștie ostentativ.

Poți vedea ce a mâncat respectivul, ce a băut, ce hârtie igienică folosește, uneori chiar și cum, câte scutece consumă copilul și ce marcă de tampoane preferă doamna casei.

Ăsta e un mod de socializare care bate chiar și internetul. Ne cunoaștem mai bine după gunoi.

Sunt un antisocial și nu mă vindec

Eu sunt însă mai antisocial. Și prefer să îmi păstrez alura de mister. Îmi duc gunoiul la locul lui în mare taină. Și mi-aș dori să nu mai calc pe coji de portocale sau pe jumări de porc aruncate în scârbă la 2 metri de ghenă sau la umbra vreunui copac.

CITEȘTE și GHID DE BĂDĂRANIE – LINGUȘITORUL, LINGĂUL SAU OMUL GHIOCEL

Dar unde-i vinovatul? Nimeni nu face așa ceva! Cu toții dăm cu bolovani în „nesimțiții ăia” care își „fac nevoile în drum”! Vrem o țară curată! Civilizație și străzi pavate cu mătase! Dar cine să le facă pentru noi și în locul nostru?

Mulți sunt învățați să se scalde în troc

Să mai vorbim despre selectarea deșeurilor? Ar fi deja prea mult pentru unii învățați să se scalde într-un troc.

Am mai spus-o! Fiecare dintre noi e specializat fără diplomă în meseria de „căscător de gură” și „aruncător de vină”! Excelăm la mâini întinse și la ascunderea capului în țărână. Dar atâta timp cât capul e acoperit și vom gândi și acționa cu dosul, vom avea viața pe care o merităm.

Și continuăm să ne plângem cu ipocrizie: țara noastră e de mizerie!