23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

„Artiști” din Teleorman cercetați pentru infracțiuni economice

Patru „artiști” din Teleorman sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, toate în formă continuată.

Percheziții la „artiștii” din Teleorman. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și executat o acțiune pentru punerea în executare a patru mandate de percheziție domiciliară.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă concludente și utile cauzei.

De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost puse în executare un număr de 4 mandate de aducere emise față de 4 persoane, un bărbat și trei femei.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că acestea, invocând calitatea de artist-interpret, au depus la autoritățile competente înscrisuri falsificate în vederea obținerii de indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorităților competente de pe raza mai multor județe, printre care Teleorman și București, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii anterioare declarării pandemiei, creând un prejudiciu estimat la 20.000 de lei.