Aplicarea ștampilei pe documente nu va mai fi obligatorie

Aplicarea ștampilei pe documente nu va mai fi obligatorie, potrivit unui proiect de lege adoptat de deputați. Este vorba despre declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice.

Persoanele juridice nu vor mai avea nevoie de ștampilă

Prin acest proiect de lege se dorește și eliminarea birocrației. Astfel, persoanele juridice nu vor mai fi obilgate să depună, la instituțiile statului, documente ștampilate. Printre deputații care au adoptat acest proiect de lege se numără și Violeta Răduț.

”Am adoptat, în plenul Camerei Deputaților, proiectul de lege prin care se elimină obligația ca persoanele juridice de drept public să aplice ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la instituțiile sau autoritățile publice”, a declarat deputatul teleormănean Violeta Răduț.

Se va elimina birocrația

Măsura vine ca un pas în seria demersurilor pe care România trebuie să le facă în scopul eficientizării și fluidizării procesului instituțional.

”Consider că, prin adoptarea acestui proiect de lege, se mai elimină o etapă din birocratizarea excesivă a instituțiilor publice din România, având în vedere că digitalizarea este un proces continuu în toate sferele de activitate și, mai ales, posibilitățile multiple prin care o ștampilă poate fi procurată, aceasta nemaifiind, astfel, un garant al veridicității unui document”, explică Violeta Răduț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *