15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

turnu măgurele

Angajații de la Donau Chem își vor primi salariile restante

Vești bune pentru angajații de la Donau Chem. Solicitările lor au ajuns la urechile premierului Cîțu și în cel mai scurt timp aceștia își vor primi salariile restante.

Senatorul Eugen Pîrvulescu a promis că se implică pentru rezolvarea problemelor de la Combinatul din Turnu Măgurele și se pare că a reușit. În urma discuțiilor purtate de senatorul liberal cu premierul Florin Cîțu, salariații Donau Chem își vor primi banii restanți.

”Am promis salariaților de la combinatul Donau Chem, societate intrată în insolvență, că vom rezolva problema privind neplata salariilor, și am găsit soluția legală la Guvern.

În urma discuțiilor purtate, săptămâna trecută, cu premierul Florin Cîțu, în care am prezentat problema apărută la combinatul turnean, Guvernul a emis pe 19 februarie o ordonanță pentru modificarea Legii 200 din 2006, privind plata creanțelor salariale din Fondul de Garantare.

Așadar, potrivit noii ordonanțe, din Fondul de Garantare se va asigura și pentru angajații de la Donau Chem plata restanțelor salariale ce rezultă din contractele de muncă încheiate de către aceștia cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii de insolvență.

Acest lucru înseamnă că în perioada următoare angajații de la Donau Chem își vor primi cu siguranță drepturile salariale.

Totodată, cred cu tărie că situația angajaților de la combinat va reveni la normal, iar pentru economia județului este de dorit ca activitatea de la combinat să nu fie sistată”, spune senatorul Eugen Pîrvulescu.

Ioan Niculae (66 de ani), patronul Donau Chem, a fost arestat vineri la prânz pe Aeroportul Otopeni, la revenirea voită a acestuia în țară, din Italia, unde se afla pentru un tratament medical și va urma procedurile înainte de a fi încarcerat.

Totul, după ce Niculae a primit joi o condamnare definitivă la 5 ani de închisoare! De fapt, omul de afaceri va ieși mai repede după gratii.

Conform legislației în vigoare, Niculae va putea cere eliberarea condiționată după ce va fi executat două treimi din pedeapsă, adică după 3 ani și 4 luni, pentru că are peste 60 de ani.

Se va mai scădea perioada petrecută deja la închisoare, la prima condamnare, cea de 6 luni, din 2015. În plus, la eliberarea condiționată va mai conta și munca pe care o va presta la închisoare, precum și eventuale cărți pe care ar putea să le publice în perioada petrecută în detenție.

Cel mai probabil, Ioan Niculae ar putea să iasă din penitenciar după aproximativ doi ani.