1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Amenzi pentru munca la negru

21 de restaurante, cafenele, baruri și cluburi de noapte din Teleorman au fost controlate, în ultimele săptămâni, de către angajații Inspectoratului Teritorial de Munca. În urma controalelor, neregulile nu au întârziat să apară: au fost depistați 3 angajatori care foloseau munca la negru iar 7 angajatori încălcau dispozițiile legale cu privire la munca suplimentară și repaosul săptămânal.

Inspectorii ITM Teleorman au controlat barurile, cluburile de noapte, cafenelele și restaurantele din județ. Cu acest prilej au fost acordate amenzi de peste 47.000 de lei. Campania națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată demarată și în județul Teleorman, în ultimele 2 săptămâni, a scos la iveală multe nereguli la angajatorii teleormăneni. Campania s-a desfășurat în cadrul unităților de administrație publică, adică baruri, restaurante, cluburi de noapte și cafenele.

S-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la angajarea salariaților în baza contractului de muncă, organizarea timpului de muncă și de odihnă, munca suplimentară și cea de noapte, evidența orelor de muncă, regulamentul intern și contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate, acordarea drepturilor salariale și acordarea concediului de odihnă.

Amenzi usturătoare

Controalele efectuate au scos la iveală 10 contravenții, fiind depistați 3 angajatori care foloseau muncă la negru – motiv pentru care au fost sancționați cu amendă în cuantum de 40.000 lei – și 7 angajatori care încălcau dispozițiile legale cu privire la munca suplimentară și repaosul săptămânal, cazuri în care au fost aplicate amenzi in cuantum de 7.500 lei.