23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Amenzi de peste 26.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti COVID

Peste 1.900 de persoane legitimate, 393 de obiective și peste 900 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate la nivelul județului Teleorman. Acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție au scopul prevenirii și combaterii infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul acțiunilor organizate au fost verificate peste 390 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 1.900 de persoane și verificate 900 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor puctuale au fost aplicate peste 280 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 26.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

”Vă informăm că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

Reamintim faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale”, spun polițiștii din Teleorman.

Este important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze importanța măsurilor necesar a fi respectate în contextul situației actuale și să respecte recomandările autorităților.

Astfel de acțiuni vor continua.