19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: STOP ABUZURILOR! BUGETUL JUDEȚULUI NU ESTE PUȘCULIȚA PNL

”Astăzi, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au dat încă o dovadă de crasă iresponsabilitate și cinism când, fără să țină seama de interesele și problemele oamenilor, pe care ne-au trimis să le reprezentăm în Consiliul Județean Teleorman, așa cum am jurat fiecare, au mai dat o palmă nemeritată peste obrazul cetățenilor din localitățile conduse de primari ai Partidului Social Democrat, luând o decizie politică fără precedent, care lasă 65% din cetățenii județului să sufere de pe urma repartizării discreționare a celei mai mari părți( 70%) din suma de 32.994 mii de lei, PRIORITAR, către localitățile conduse de edilii liberali.

Uitând de cinstea, buna credință și respectul pe care le datorează tuturor cetățenilor județului, fără deosebire de opțiunile politice ale acestora, opțiuni pe care au dreptul legal și constituțional să și le manifeste prin vot, astăzi, consilierii județeni ai PNL au arătat cu aroganță și dispreț că nu le pasă de oameni, nu au nici responsabilitate, nici empatie pentru teleormăneni, dimpotrivă, sunt animați doar de interese partinice și orbiți de orgolii politicianiste uriașe pentru care calcă în picioare tot ce ei consideră că nu le satisface interesul îngust de partid.

Concret, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Teleorman, convocată de consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, a fost adoptată o hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 32.994 mii lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2022, într-un mod lipsit de criterii obiective, direcționând în mod discreționar sumele de bani către localitățile cu edili PNL, fără să țină seama că banii trebuiau împărțiți echitabil, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare ale tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, pe care acestea nu le pot finanța, în mod justificat, din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale.

În mod sigur, consilierii județeni ai PNL Teleorman par să nu dea doi bani pe faptul că actuala guvernare, pe care ar trebui s-o susțină, și-a asumat programul „Coaliția Pentru Reziliență, Dezvoltare Și Prosperitate”, pe care dacă ar fi onești ar trebui să o respecte și să o aplice și la nivel local.

În schimb, cetățenii teleormăneni asistă în plan local, din partea PNL, la abuz de putere, neseriozitate și iresponsabilitate. Este o bătaie de joc. Este intolerabil. Prin hotărârea adoptată astăzi cu votul exclusiv al consilierilor județeni ai PNL, sunt direcționate sume uriașe de bani doar către localitățile conduse de primarii PNL, lăsând fără bani pentru dezvoltare și funcționare municipiile și orașele din județ, la fel ca toate celelalte localități conduse de primari PSD.

Este inadmisibil ca municipiile Alexandria, Roșiorii de Vede sau orașul Zimnicea să primească doar 200 mii lei, jumătate din suma repartizată unei localități din zona rurală, care a primit peste 400.000 lei, deși aceasta are mai puțin de 1000 de locuitori.

Cum vor mai fi asigurate cerințele oamenilor dacă primăriile cu edili PSD nu vor avea bani pentru dezvoltare, pentru cofinanțarea proiectelor din programul „Anghel Saligny”, nu vor avea bani pentru elevii din mediul rural care studiază în liceele din orașe și municipii etc.

Considerăm că situația creată este fără precedent. În consecință, cetățenii din județul Teleorman trebuie să cunoască faptul că nu voi ceda. Mă voi bate în continuare pentru TOȚI teleormănenii, indiferent de apartenența sau simpatiile lor politice, indiferent cu cine au votat, pentru că așa este corect și așa am jurat la investirea în funcție. Oamenii nu trebuie să suporte la infinit abuzurile PNL”, PREȘEDINTE PSD TELEORMAN, ADRIAN IONUȚ GÂDEA.