24 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

accident

Trei accidente rutiere produse în ultimele ore pe raza județului Teleorman

Se înmulțesc accidentele rutiere. În ultimele ore pe raza județului Teleorman au avut loc nu mai puțin de 3 accidente rutiere. Dacă într-un caz a fost vorba de lipsa de experiență a șoferului, în celelalte cazuri vina a aparținut pietonilor.

Multe accidente rutiere din cauza pietonilor

Pietonii, bicicliștii și căruțașii sunt adevărate pericole pe drumurile publice. Iar acest lucru se vede tot mai des. Două accidente rutiere au avut la bază deplasarea acestora pe șosele.

”Polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 546, pe raza comunei Saelele s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.

Aceștia au constat că este vorba despre o femeie în vârstă de 43 ani din comuna Saelele, sat Pleașov, care conducea un autoturism pe D.J. 546, în comuna Saelele și a acroșat cu oglinda de la portiera dreaptă a autoturismului o femeie care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul drumului, în aceeași direcție de mers. După producerea accidentului, conducătoarea auto  și-a continuat deplasarea către locuința sa fără a opri la locul accidentului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Teleorman.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Pietonii circulă pe șosea nu pe trotuar

Un alt accident rutier în care victimă a fost un pieton a avut loc pe raza satului Uda Paciurea.

”În timp ce un tânăr în vârstă de 20 ani din comuna Slobozia Mândra, jud. Teleorman conducea un autoturism pe Dj 546, pe raza com. Uda Clocociov, direcția de mers Turnu Măgurele– comuna Beciu, din cauza vitezei excesive nu a putut evita impactul cu o femeie în vârstă de 52 ani din comuna Uda Clocociov care s-a angajat în traversarea drumului, în calitate de pieton, prin loc nepermis și fără să se asigure”, se mai precizează în comunicatul Poliției.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului  care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Drumurile proaste, un adevărat pericol

Dacă nu sunt căruțași, bicicliști sau pietoni trebuie să fie de vină starea drumului. O tânără din Suhaia, în timp ce conducea autoturism pe DN 51 A, direcția comuna Fântânele către orașul Zimnicea, a încercat să evite op groapă din asfalt. Din cauza vitezei, dar și a lipsei de experiență a pierdut controlul asupra directiei de mers, răsturnându-se în afara părții carosabile, pe partea dreaptă.

În urma evenimentului rutier  a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto care a necesitat îngrijiri medicale. Conducătoarei auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.