2 iunie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Accident rutier! A fost activat PLANUL ROȘU! 9 persoane sunt rănite

9 persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-o coliziune. A fost activat PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE. Echipajele operative intervin cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, 7 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic. Circulația rutieră între Alexandria și Vitănești este blocată pe ambele sensuri. Se estimează reluarea circulației în 60 de minute.

Accident rutier pe Drumul European 70, Alexandria – București, la ieșire din reședința județului Teleorman. Este vorba despre un microbuz de transport persoane și un autoturism. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
La fața locului, echipajele operative intervin cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, 7 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic.
Potrivit INFOTRAFIC, în microbuzul de transport persoane se aflau 8 pasageri, iar în autoturism o singură persoană. ”Toate cele 9 persoane se află în investigații medicale. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri, valorile de trafic fiind ridicate. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Se estimează reluarea circulației în 60 de minute”, spun reprezentanții INFOTRAFIC.

Din primele informații, se pare că șoferul autoturismului, din cauza neatenției a intrat în coliziune cu microbuzul.
”În urma evenimentului au  rezultat  9 victime, dintre care și un minor. Victimele au fost transportate  la o unitate medicală  pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, spun polițuștii din Teleorman.
În această cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Anchetatorii trebuie să stabilească   împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.