29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

A început ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar! Vizați sunt samsarii

10 autoturisme au fost ridicate de angajații Primăriei Alexandria într-o singură zi! Cele mai multe dintre acestea erau de vânzare și ocupau trotuarul de săptămâni întregi.

A început ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar! Municipalitatea a achiziționat un utilaj de ridicat autoturisme și a declarat război mașinilor staționate în locuri nepermise. În acest fel, reprezentanții Primăriei speră să mai reducă din deficitul de locuri de parcare cu care se confruntă municipiul reședință de județ al Teleormanului. Iar aceste lucru se vede încă din prima zi.

Război samsarilor

Problema locurilor de parcare este agravată și de faptul că mulți proprietari de mașini au creat adevărate târguri de profil chiar în oraș. În multe zone ale capitalei județului Teleorman, zeci de mașini scoase la vânzare sunt staționate ilegal pe marginea șoselelor. Din acest motiv, municipalitatea a luat decizia de a începe procedura de ridicare a tuturor autoturismelor parcate ilegal.

A început ridicarea autoturismelor

Pentru aceasta s-a achiziționat o platformă de ridicare. Suma pe care proprietarul va trebui să o plătească pentru recuperarea mașinii este de 600 de lei, la care se mai adaugă încă 100 de lei pentru fiecare zi de ”găzduire” în spațiul amenajat pentru autoturismele ridicate.

Amenzi usturătoare

Pentru operațiunile de ridicare, transport, depozitare, pază și eliberare a vehiculelor/ autovehiculelor/remorcilor se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

a) 300 lei(inclusiv TVA), pentru ridicarea vehiculului/autovehiculului;
b) 200 lei(inclusiv TVA), pentru transportul vehiculului/autovehiculului;
c) 100 lei/zi (inclusiv TVA), pentru activitatea de depozitare și custodie sub pază.

Ziua de depozitare se consideră de la ora intrării în depozit până la aceeaşi oră a zilei următoare.

Prima zi se taxează integral, indiferent de perioada de timp în care a staţionat vehiculul/autovehiculul/remorca în zona de depozitare.

În Alexandria sunt înmatriculate, în acest moment, în jur de 14.500 de autoturisme. Lor li se adaugă alte peste 1.000 de mașini înmatriculate în alte țări sau aflate în tranzit.