23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

47 de intervenții SMURD, 2 accidente și 23 de incendii

77 de intervenții, în doar 48 de ore. Acesta este bilanțul echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Mai exact, 47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 2 accidente rutiere,produse pe raza localităților Brebina și Beiu, în urma cărora au rezultat două victime, conștiente și cooperante,preluate de echipajele medicale SAJ și SMURD. La accidentul produs pe raza localității Brebina, pompierii au extras din autoturism o victimă încarcerată, pe care au predat-o echipajului medical al SAJ Teleorman. La aceste evenimente,echipajele de pompieri au continuat misiunile pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru îndepărtarea resturilor de caroserie, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

4 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, dintre care: două la evenimentele publice organizate în municipiul Alexandria, una la o conductă de gaze fisurată, în municipiul Roșiorii de Vede si una la un stâlp de electricitate, cu pericol de izbucnire a unui incendiu. O intervenție în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unui pacient și transportarea acestuia la spital.

23 de incendii, dintre care unul izbucnit la acoperișul unei locuințe din localitatea Pietroșani, unul la un autoturism aflat pe strada Negru Vodă din Alexandria și 21 de incendii de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, pe raza localităților Valea Cireșului, Turnu Măgurele, Frăsinet, Rădoiești, Zimnicea, Olteni, Băbăița, Cârlomanu, Balaci, Merișani, Putineiu, Lisa, Siliștea de Vitănești, Plosca, Lada, Cosmești, Dorobanțu, Videle, Talpa și Bujoru, cupericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din imediata apropiere, precum și de producere a unor accidente rutiere pe drumurile naționale și județene din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea.

Din fericire, flăcările au fost stinse de pompierii militari teleormăneni în limitele găsite, cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, înainte de a fi produse pagube materiale importante ori victime omenești.