iarna zapada

Cum se circulă în Teleorman. 3 drumuri naționale sunt blocate temporar

Trei drumuri naționale și alte patru județene sunt blocate temporar din cauza condițiilor meteorologice. Peste 100 de utilaje de deszăpezire acționează în acest moment pe drumurile din județul Teleorman. Din păcate acest lucru nu se vede și asta din cauza viscolului.

Iarna i-a luat prin surprindere

Se circulă circulația în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Chiar și pe Drumul European 70 circulația se desfășoară cu dificultate.

Deși au acționat toată dimineața și continuă să acționeze, drumarii nu fac față condițiilor meteorologice. Astfel, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman au decis suplimentarea utilaje de deszăpezire cu un număr de 24 de mijloace tehnice.

Astfel, reprezentanții Secției Drumuri Naționale acționează în acest moment cu 53 utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante, iar operatorul economic care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene, cu 49 de utilaje.

Drumuri blocate temporar

Vă aducem la cunoștință faptul că următoarele tronsoane de drum sunt blocate temporar în vederea acționării eficiente a mijloacelor de deszăpezire:

– DN65A: Turnu Măgurele – Roșiorii de Vede;
– DN51: Zimnicea – Izvoarele;
– DN51A: Zimnicea – Piatra;
– DJ504: Alexandria – Cernetu și Alexandria – Lăceni;
– DJ703: Călinești – Mavrodin;
– DJ506: Beiu – Ștorobăneasa și Merișani – Băbăița;
– DJ506A: Răzmirești – Vitănești.

Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum

Având în vedere mesajele de avertizare referitoare la ninsoare şi viscol ale meteorologilor, polițiștii le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *