11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

100 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti COVID

Peste 400 de persoane legitimate, 89 de obiective și peste 200 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Teleorman. Scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul celor 11 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 80 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 450 de persoane și verificate 220 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 7.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

”Vă informăm că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor.

Reamintim faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale”, spun polițiștii din Teleorman.