26 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Tavanul unei școli s-a prăbușit

Tavanul unei școli s-a prăbușit peste elevi! Trei copii au fost răniți FOTO

Tavanul unei școli din Teleorman s-a prăbușit peste elevi.

Clipe de panică, în această dimineață, pentru elevii unei clase a Școlii Numărul 4 din Alexandria. În jurul orei 09:00, copiii s-au trezit că le cade tavanul în cap. La propriu.

Trei elevi au fost răniți

În urma incidentului, trei elevi au fost răniți. Este vorba despre un băiețel și două fetițe, toți trei în vârstă de 10 ani, elevi în clasa a 4-a.Tavanul unei școli s-a prăbușit

Băiatul a fost lovit la spate, iar una din fete a suferit zgârieturi pe față.

Inițial, la fața locului a intervenit un echipaj SMURD, însă a fost chemată, ulterior, și o abmulanță.

Copiii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria pentru a li se acorda ajutor de specialitate și pentru a li se face investigații. Din fericire, nici unul din cei trei copii nu a necesitat internare, pentru că au suferit traumatisme minore.

Tavanul unei școli s-a prăbușit peste elevi. Autoritățile au demarat o anchetă

Inspectorul școlar general a fost anunțat de tavanul căzut la școală de-abia în jurul orei 11:00, la aproape două ore  de la producerea incidentului. Imediat după aflarea veștii, la Școala 4 au ajuns inspectorul școlar general, primarul Alexandriei, arhitectul orașului și constructori. Aceștia au demarat o anchetă.

Cursurile au fost întrerupte

Se pare că bucata de tavan de aproape un metru pătrat s-a desprins, astăzi, și a căzut peste elevi din cauza vibrațiilor produse la etaj.

Însă, până la stabilirea cu exactitate a cauzei producerii incidentului, autoritățile au luat decizia de a suspenda cursurile.

Tavanul unei școli s-a prăbușit”Ceea ce am hotărât, ca primă decizie, a fost întreruperea cursurilor. Specialiștii de la Inspectoratul Județean pentru Inspecția în Construcții vor vizualiza toate sălile de clasă, cu personal muncitor de la Primăria Alexandria. Vor verifica dacă există riscul ca alte bucăți de tencuială să cadă. La sfârșitul zilei vom trage concluzia dacă trebuie să intervenim într-o situație de urgență cu măsuri de urgență”, a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Școala Numărul 4 din Alexandria este una din cele 11 unități de învățământ care au proiect depus la PNDL, acceptat. În momentul în care se va derula acest program național, instituția va intra într-un proces total de reabilitare.