15 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

haine contrafacute

Percheziții în Teleorman! Parfumuri, îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, descoperite de polițiști

Parfumuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, dar și tutun de contrabandă. Asta au găsit polițiștii teleormăneni în cadrul unor percheziții domiciliare. Toată marfa a fost confiscată, iar suspecții s-au ales cu dosare penale.

Percheziții în Teleorman

În zilele de 19 și 22 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și efectuat mai multe acțiuni pe raza județului Teleorman.

În cadrul acestora au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Roșiori de Vede și comuna Măldăeni, în cadrul a două dosare penale aflate în lucru. Oamenii legii aveau informații că persoanele suspecte pun în circulație produse contrafăcute.

Parfumuri, îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute

Au fost ridicate pentru cercetări parfumuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, promovate în mediul online prin intermediul rețelelor de socializare, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

De asemenea, au fost ridicate pentru cercetări mai multe documente privind activitatea infracțională,  în continuare efectuându-se cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Tutun deținut ilegal

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate  4 sancțiuni contravenționale , în valoare de 1.000 lei, au fost confiscați 350 de lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 kg de tutun.

Printre neregulile constatate, exemplificăm cazul unui bărbat din Zimnicea care deținea în incinta punctului de lucru al societății, pentru vânzare, cantitatea de 6 kg de tutun de fumat nemarcat fiscal. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” și “deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat”.