30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Acces la educație pentru copiii fără acte și fără CNP elevi școală

Vacanța s-a terminat. Elevii teleormăneni revin la școală

Elevii teleormăneni revin la școală. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman consideră că vremea rea a trecut, iar elevii se pot întoarce în băncile școlilor.

Vacanța de iarnă, prelungită cu 3 zile, a luat sfârșit pentru elevii teleormăneni. De mâine, joi 12 ianuarie aceștia se întorc la școală. Din păcate pentru ei, dar și pentru cadrele didactice, zilele libere vor trebui recuperate în weekend. Conducerile unităților de învățământ vor decide în care weekenduri vor recupera cele două zile pierdute.

Unitățile de învățământ vor decide când vor recupera

Cursurile școlare planificate pentru zilele de 9, 10 și 11 ianuarie vor fi recuperate pe parcursul anului școlar, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituție de învățământ în parte. Elevii teleormăneni n-au revenit din vacanța de iarnă pe 9 ianuarie așa cum era normal după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a decis să suspende, timp de 3 zile, cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Teleorman din cauza condițiilor meteorologice.

Structura anului școlar 2017

Primul semestru se încheie pe data de 3 februarie 2017. În perioada 4 – 12 februarie este programată vacanţa intersemestrială.

Semestrul II are 17 săptămâni dispuse în perioada 13 februarie – 16 iunie 2017. Vacanţa de primăvară este programată între 19-30 aprilie 2017, iar elevii vor lua vacanţa mare pe 23 iunie şi vor reveni la şcoală pe 11 septembrie 2017.

Clasele terminale din învăţământul liceal vor încheia cursurile pe 2 iunie 2017, iar cei de clasa a VIII-a pe 16 iunie.